Jak smazat uživatele

Datum poslední aktualizace: 25. 08. 2026
Pomohl Vám tento článek?
3 z celkových 3 článek pomohl.

Musíte být administrátor, abyste mohli uživateli odebrat licenci licenci.

Smazání uživatele

Smazání uživatele je akce, kterou byste měli provádět pouze, pokud jste udělali nějakou chybu nebo uživatel nemá žádnou historii

  • Abyste uživatele mohli smazat, je nutné mu odebrat licenci
  • Pokud uživatele smažete, vymažete i celou historii uživatelského účtu

DŮLEŽITÁ POZNÁMKA: Smazání uživatelského účtu se důrazně doporučuje pouze v případě chyb, jinak doporučujeme pouze odebrání uživatelské licence

Smazání uživatelského účtu

Jako administrátor můžete smazat uživatele. Opět tento úkon provedete v sekci "Administrace" a v záložce "Uživatelé". Vyberte řádek s vybraným uživatelem a klikněte na ikonku popelnice. Smazat lze pouze uživatele, který nemá přidělenou žádnou licenci.  Tento úkon provedete v administraci a v záložce "Uživatelé“ následujícím způsobem:

  1. Vyberte uživatele, kterého chcete odebrat
  2. Klikněte na konci řádku na ikonu popelnice
  3. Potvrdíte smazání
  4. Smazaného uživatele nyní ještě vyřaďte z evidence "Zaměstnanci"